Musclemania

Vad är det som driver mänskligheten till smaklösa och absurda ytterligheter som skadar oss individer mer än ger oss välstånd hälsa och ett långt lyckligt liv?
Varje år vid den här tiden på året så bokstavligen badar vi lögner och självbedrägeri i formen av ett nyårslöfte som vi avger lite högtidligt sådär halvjummna till tolvslaget på nyårsaftonen akompanjerat av Jan Malmsjös högtidliga uppläsning av Ring Klocka Ring.
 
Bara dikten i sig är ett stort självbedrägeri för många då dom flesta fått för sig att det är en genuin svensk dikt då den igenteligen är skriven av engelske poeten lord Alfred Tennyson.
 
När vi sedan vaknar med lite för lite sömn och kanske med lite för mycket högbeskattad eldfängd andedräkt så är det inte bara dom faktorerna som får oss känna att den smörklicken vi kallar hjärna värker, ångesten över att vi då kastat ur oss ett löfte som inte alls känns lika självklart att följa upp när tillnyktring skett har viss betydelse.

Löften om att gå ner två tre kilo eller helt enkelt bara försöka att bli en trevligare vän är inte riktigt det som kan tävla i den högljudda stämningen som lätt kan bildas efter en nyårsmiddag.
Sådana enkla och varma saker som att ge mänskligheten ett bidrag igenom att satsa en kväll som vuxen på stan eller bara förkunna att tomglas och returburkar skall bli en hjälpande insats i någon insamlingsburk på livsmedelsbutiken man brukar handla på.

Dom flesta nyårslöften som jag någonsin stött på handlar om nikotinavänjning och väldigt ofta om det eviga tjatet om träning och grönsaker.
Det enda som jag kan se är att dom företagen som lever på att sälja nikotinplåster och liknande preparat gör sig stora slantar på en massa fyllsnack, inte att förglömma dom urskogarna som pappers-fabrikerna maler ner till små snygga pappers ark som man fyller i för att få tillgång till gymet där man förmodligen aldrig kommer sätta sin fot i efter januari månads slut.

Perfekt hälsa och en snygg kropp verkar vara det överlägset vanligaste fylledilleriumet som sprids som ett virus den här tiden på året.
image15 
Perfekta muskler eller en human och uppnåelig handling?


Kommentarer
Postat av: Molina

Usch, den bilden var inte fin! :0/

2008-01-05 @ 12:02:59
URL: http://gabbagabbahey.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0