Midsommar för medelåldern

"Dopet är i flera kyrkosamfund ett sakrament, och nödvändigt för att en person skall kunna upptas i kristenheten. Många samfund menar att med dopet blir människan född på nytt i Jesu namn medan andra ser dopet som en synlig bekräftelse på en persons val att vara kristenefter en pånyttfödelse." Stal dessa rader ifrån wikipedia då dom på bästa sätt förklarar precis vad som definierar en kristen. Jag är dock inte aktivt troende eller med en religiös åskådning. Jag har dock inte sagt ifrån mig den kristna tron så rimligtvis räknas jag till de lite drygt sex miljoner svenskar som är kristna enligt svenska kyrkans mått att räkna. En betydande del av dessa firade den hedniska tradition midsommar denna helg. Det vill säga att dom eller det stora flertalet av de åt (frosseri), söp (Bibeln fördömer fylleri och dess effekter (Ordspråksboken 23:29-35)) och gökade (tionde budordet).
 
Själv så hade jag en rätt lugn midsommar i goda vänners lag. Några trevliga överraskningar och många goda skratt. En midsommar som är som brukligt. Vi spelade in en liten filmsnutt på torsdagen som nu cirkulerar runt världen hysteriskt, Brände ett kors/majstång på midsommaraftonen. Och slutligen så åkte jag på Skellefteåtravet på midsommardagen, spelade upp lite pengar utan att se en enda häst under dessa timmar. Allt detta marinerat i öl mat och annan synd som en god kristen....eller?
 
 
 


Med mål och en djup meningEgoister är vi alla föräldrar. Inte särskilt tjusigt att påstå någonting sådant i mellanmjölkens land där man i någon form alltid ska vara sådär förbannat korrekt. Den som påstår att dom hört ett barn bad om att komma till världen någongång innan dom inbegrep sig i den övningen som producerar just barn törs jag nog kalla lögnare. Vi vill skapa små avbilder av oss själva. Ibland en hel hög, kan bero på den trevliga tillverkningsprocessen. Jag har tre stycken mer eller mindre ganska lika avbilder. Alla egenskaper är inte samlade i ett barn dock. Vad som är miljöarv och en genetiskt medärvd egenskap kan vara lurig att bena isär. Men nog finns dom där. Jag älskar mina barn oavkortat försöker säga det varje dag även när dom inte lyssnar. Men mitt ego fylls av värme när jag och Tony flyger iväg på en resa med ett enda mål att fylla våran resa med minnen och skratt ovanpå en gammal Harley och lyckas. Han har en massa av mina egenskaper på gott och ont. Jag har haft en otrolig tur att få uppleva de exklusivt innan han snart slutar kallas för barn.

Resa


Sommarlov är nog den höjdpunkten i livet som slår allt annat som jag upplevt som barn. Att stiga upp tidiga morgnar och känna daggfylld gräsmatta under fötterna med en värmande sol ackompanjerat av fågelsång. Framtiden är nu utan måsten och tvång. Möjligheterna är oändliga och idéerna outsinande över vad man skulle fylla dessa dagar med. Denna tid har nu mina älskade barn. Jag har min kalender fylld med arbete och svett. Få luckor med tid som kan fyllas med fågelsång. Hur kan man hjälpa barnen och sitt dåliga samvete över tid man inte har? Ska man köpa dom prylar som dom inte vet existerar ännu? Ge dom pengar att roa sig med? Jag vet inte något perfekt recept men denna helg ska jag och min fjortonåring tillbringa tiden tillsammans på min sextioåtta år gamla chopper resandes igenom Sverige. Oavsett om det kommer att regna och åska, även om hojen faller i partiklar mindre än pensionskontot. Så firar jag och min sons hans första sommarlovshelg exklusivt. Vad man gör och vars man gör det är nog oväsentligt. Bara att man gör någonting med de barnen man har hemma är nog. Nog för att jag ska minnas min tid som barn när jag fick exklusivt umgänge med mina förebilder och föräldrar. Och aldrig glömma den tiden utan tvång och måsten med daggfylld gräsmatta under fötterna. 

Utan mål med mening!

Jag har precis landat. Då menar jag inte att jag precis flugit. Lika fullt har jag gått på moln i dagarna tolv. Ändå har jag bulor på ben och skavsår på fötter. Tolv dagar med människor av olika kön storlek ålder och färg på olika platser runt om i vårt avlånga land. Några är för mig gamla kända ansikten. De absolut flesta helt är helt nya. Några kommer för att stanna och många kanske aldrig återses. Somliga kommer sörjas medan andra glöms! Hela resan har skett på min motorcykel och bör därför tituleras som en mc semester. Jag vet inte exakt hur andra gör. Kanske liftar kör bil eller åker buss. Det kan vara så att dom ser samma Sverige som jag, eller inte. Det jag sett är vackert. Och det jag vet är att om du ler mot världen så ler den tillbaka. Tack alla fina vackra människor som gör Sverige och mitt minne fyllt med skratt och unika varelser! 

RSS 2.0