Knott och gott


Att värmen påverkar en norrlännings sinneslag behövs ingen större tänkare för att förstå. Man blir trött och förbaskat grinig efter två dagar. Två veckor så börjar det krypa under skinnet under samma världsinnevånare. Fyra till fem veckor är man tamejfan lierad med allt ont som är skapat på jorden med få undantag. Undantagen skulle då vara kommun, landsting, försäkringskassa och skattemyndigheter. Det fanns en amerikansk president som nämnde några länder vid det namnet vi kallat dessa länge. Ondskans axelmakter.

 

 Eftersom att försäkringskassan lyckats komma överens med diverse läkare att aids och cancer har en läkningstid på ca ett år innan man är frisk så är dom inte bara nominerade som onda utan rent kvalificerade till ett stollighetspris.

 

Skattemyndigheten behöver ingen större presentation. Myndigheten som beskattar våra inköp av varor för redan beskattade medel. Deras största genidrag var nog när dom införde moms på skatt när det gäller drivmedel. Moms: Mervärdesskatt. Helt oöverträffat internationellt som jag känner till.

 

Vårt underbara landsting som inte bara friserar sjukvårdens budget hårdare än en skinnheadsnagg. Det dom har gemensamt med dessa är nog solklart sedan de är delfinansiärer i Norrtåg. Intellektuella kalhyggen är nog den gemensamma nämnaren i detta fall. Tror en näve trisslotter och en flaska vodka gör mer nytta för sjukvården än lanstingets förtroendevalda.

 

Den verkliga stormakten har jag nu lyckats upptäcka efter ett toalettbesök på Luleås Kulturhus. Finkulturen har ingen gräns och heller ej hur omdömeslös deras jämställdhetspolitiska yttringar blivit. Jämställdheten har inte kommit in i dessa koridorer då det ej är tillåtet för män att byta blöjor på deras stackars barn. Såvida jag nu missat att det är en man med kilt på bilden.

 

Fortsätter värmen kommer undertecknad att ge sig på föga oskyldiga leenden på sandstranden som tillhör det nya terrornätverket som kallar sig soldyrkare.

 

 


På händerna

 När man är ute på vägen och reser så är alla möten med människor unika i sitt slag. Om man möts på en bensinmack eller en strand kan vara avgörande för hur man ser på varandra för all framtid. Om solen skiner eller om det haglar är på samma vis lika betydelsefullt. Är det trettiofem grader varmt och man måste tanka bilen är nog inte humöret på topp. Ej heller om man ligger på en strand och får en överraskande hagelskur. Risken att man möter sin livs kärlek då är extremt liten vill jag påstå. Många vänskapsband knyts nog ej heller. Vänder man på steken får man en helt annan syn på omgivningen. En solig varm strand är nog direkt gynnsam för kärlek och en behaglig temperatur att resa i bil kanske inte får en att skratta men man ler nog lättare. Hur man ser saker är direkt avgörande på vars du står. Denna resa jag avslutat idag har varit varm och många band är knutna. För några år sedan knöt jag ett vänskapsband med en väldigt vacker och varm människa. Hon påstod att i Gnarp flyger fåglarna uppochned. Jag har skrattat åt det varje gång jag passerat just Gnarp. Ingen människa med vett tror på ett sådant påstående. Men hon har banne mig rätt. Dom flyger till synes uppochned om man bara står på sina händer. Hur man ser allt är helt avgörande på tid plats och rum. 

RSS 2.0