Global Terrorism

Jag hade tänkt att för ett slag överge den bloggningen som baseras på den självupplevda grunden.

Jag har som avsikt att kasta mig in i ett ämne som jag gärna debatterar och bildar mig inom med avsikten att kunna påverka och ge mina barn en bättre framtid och bildning.

Terrorism utmålas gärna av västerländsk media med hjälp av bilder av turistorter och restauranger som blivit utsatta av muslimska fundamentalister, gärna självmordsbombare.

De flesta journalister som bevakar terrorism köper med största sannolikhet sina biljetter med destination mellanöstern, även andra fattiga muslimska regioner finns i målområdena.

Men vem är det som bestämmer vad som är terrorism och vad som är frihetskamp, hur kan man säga att en terror sker av religiös övertygelse?

Min iakttagelse är att den enes frihetskamp är den andres terror.


Jag skulle vilja måla upp en bild på hur jag tänker med hjälp av en hypotes.

Om man kan sätta fart på fantasin och låta det ena leda till andra:


Låt säga att bristen på naturtillgångar sätter in på allvar och att just stål och järnmalm kommer att få samma globalt ekonomiska betydelse som olja har i dag.

Lägg där till att Sverige har i sin ägo en av de rikaste och större fyndigheterna av denna mineral.

Stålpriserna stiger i höjden och att det bildas ett stort monopol med stål producerande länder där vi finns med.

Vi kan berika vårt land med dessa fyndigheter och kan höja priserna utan att någon som kan hota vår ekonomiska suveränitet.


Helt plötsligt så har vi fått en massa länder att titta snett på vår blomstrande ekonomi och våran nyfunna rikedom.

Stålverken går så det knakar och våra utbyggda älvar producerar energi som inget kan beskatta eller återta dom förlusterna dom får med de kraftigt saltade stålpriserna som nu råder.

Vi är helt oberoende av andra länder då oljeberoendet upphörde då vi utvecklat sätt transportera oss med el och med alternativa bränslen vi själva kan producera.


Någonstans i världen så känner en militär stormakt ett hot i att vi har ekonomisk kontroll över deras hela ekonomi och livsföring tack vare deras avsaknad av dom geologiska bristerna som dom besitter.


Nu har vi funnit en god anledning att misskreditera vår kultur och politiska ledning, om religiös övertygelse varit avvikande skulle det ha varit ännu enklare för global media att salta lite extra.

Världsopinionen som gärna låter sig bli förförd av sensationsjournalistik vänds med lätthet emot oss då vi inte har kontroll över dom bilderna som basuneras ut i världen. 

Scenariot att vi skulle bli invaderade är fortfarande högst otroligt men med en halvgalen stadsledning och en annorlunda hudfärg skulle vi säkert bli "räddade" av någon världspolis.


Om denne "världspolis" med dess krigsmaskineri trampar in i vårt vackra land och gör livet surt för oss så kan vi nog inte räkna med att vi har speciellt stor chans att försvara oss med traditionella militära medel.

Det uppenbara är nog att vi är chanslösa emot dom stora krigs och mediala maskiner som finns ute i världen.

Det som återstår är att antingen böja sig för dom nya makthavarna och vara tacksamma för den ofrivilliga räddning vi fått eller att ta till dom sätten att försvara oss på som vi har tillgång till.


Dom sätten att göra motstånd emot en främmande makt som är enormt mycket större än oss själva kan vara desperata och skingrade.

De som står i spetsen den för kampen som kan kännas hopplös och ojämn bör nog vara fanatisk och ha en suicidal tro på frihet.....Att allt det som är skrivet är osannolikt att ske med det världspolitiska läget som vi befinner oss i är nog uppenbart, i alla fall för de upplysta medborgarna.

Men det är inte en osannolik händelse i sig, heller inte obekant med det som händer i mellanöstern i detta nu!

Georg W Bush berättade i ett tal att dom gjort framsteg i Irak som man bara kunde föreställa sig för ett år sedan.

Att driva ett pinat folk i ett u-land från medeltid tillbaks till stenåldern är en bedrift i sig.

Att få kännedom om fler av hans fantasier är inte någonting jag önskar, då den kan komma att skrämma mig mer än att få mig känna mig trygg ute i världen.

Undra vem som är terroristen?


Godzillas rampage party

Nu är äntlingen julen på urtåg med kraftfulla steg ty tjugonde knut ska avsluta denna tortyr.
Gårdagen var ett gott bevis på det manliga övertaget i vårat hushåll, ett stort leende fanns på våra läppar och inte en enda tår fälldes då ingen fånig romantik finns med att dansa ut någon plastgran finns i vårt hem.
Vi har avslutat våran stormaktstid och den dominansen som vi haft över lilleputtlandet med att släppa lös kakmonstrena som kastade sig över den en gång stolta och kända fallossymbolen likt godzillas.
Alla är vi kung i vårt eget rike, det är fantasin som sätter gränser på vår storhet.
Barns fantasi är obegränsad och därför så skall dom behandlas som dom prinsar och prinsessor dom är, i morgon så är det dom som är kungar och drottningar som härskar runt om i världen.
image16


Musclemania

Vad är det som driver mänskligheten till smaklösa och absurda ytterligheter som skadar oss individer mer än ger oss välstånd hälsa och ett långt lyckligt liv?
Varje år vid den här tiden på året så bokstavligen badar vi lögner och självbedrägeri i formen av ett nyårslöfte som vi avger lite högtidligt sådär halvjummna till tolvslaget på nyårsaftonen akompanjerat av Jan Malmsjös högtidliga uppläsning av Ring Klocka Ring.
 
Bara dikten i sig är ett stort självbedrägeri för många då dom flesta fått för sig att det är en genuin svensk dikt då den igenteligen är skriven av engelske poeten lord Alfred Tennyson.
 
När vi sedan vaknar med lite för lite sömn och kanske med lite för mycket högbeskattad eldfängd andedräkt så är det inte bara dom faktorerna som får oss känna att den smörklicken vi kallar hjärna värker, ångesten över att vi då kastat ur oss ett löfte som inte alls känns lika självklart att följa upp när tillnyktring skett har viss betydelse.

Löften om att gå ner två tre kilo eller helt enkelt bara försöka att bli en trevligare vän är inte riktigt det som kan tävla i den högljudda stämningen som lätt kan bildas efter en nyårsmiddag.
Sådana enkla och varma saker som att ge mänskligheten ett bidrag igenom att satsa en kväll som vuxen på stan eller bara förkunna att tomglas och returburkar skall bli en hjälpande insats i någon insamlingsburk på livsmedelsbutiken man brukar handla på.

Dom flesta nyårslöften som jag någonsin stött på handlar om nikotinavänjning och väldigt ofta om det eviga tjatet om träning och grönsaker.
Det enda som jag kan se är att dom företagen som lever på att sälja nikotinplåster och liknande preparat gör sig stora slantar på en massa fyllsnack, inte att förglömma dom urskogarna som pappers-fabrikerna maler ner till små snygga pappers ark som man fyller i för att få tillgång till gymet där man förmodligen aldrig kommer sätta sin fot i efter januari månads slut.

Perfekt hälsa och en snygg kropp verkar vara det överlägset vanligaste fylledilleriumet som sprids som ett virus den här tiden på året.
image15 
Perfekta muskler eller en human och uppnåelig handling?


RSS 2.0