De saktmodiga skola besitta jorden!

Läste det i något dokument som fått tuff konkurrens av gröna skyltens artikel- katalog. Eller så hörde jag det då jag gjorde ett tafatt försök att göra som mina skolkompisar och bli en gudfruktigare människa igenom komfrimation, som att den redan dynamiska människan jag är kunde bli bättre..... Fnys! Men jag har tagit till mig en del:
 
Ps. 37: 11: De saktmodiga
ökola ärva landet och hugnas med stor
frid.
- De saktmodiga äro de, som
tåligt och stilla med ett Gud undergivet
sinne, utan att förbittras eller hämnas,
lida bedrövelse. De skola besitta
jorden, när Herren kommer och upprättar
sitt rike.....

Känns djävligt bittert med den klådan jag har, eller som min gamle far brukade säga:
-Har du myror i brallorna pojk?
Jo jag har kollat inga myror ej heller några andra skumma insekter eller någonting som ens påminner om det, varken i latjolajbanlådan eller någonstans annars. Men det kryper likväl i kroppen när jag suttit still för länge. Verkar som att jag är helt körd enligt den bokens sätt att räkna in toppen av den mänskliga näringskedjan. Jag har därför anammat en helt annan livssyn och räknesätt som passar det manliga könet och den moderna människan, har hört att den som har mest grejer när han dör vinner men det är förlegat och tillhör det förra århundradet. För att äga en massa jävla prylar så måste man springa runt och visa upp dom för grannarna och fjanta och då får man motion som är en ohyggligt motbjudande tanke i en fast food generation som nu ska dominera världsaltet. Det som gäller där är att vara blankfet och hålla sig rynkfri igenom att spänna ut huden med kroppsfett. Bättre än botox och andra onaturliga giftiga och farliga sätt att hålla sig ung. Det som då förenar hela våran nya livsstil och mitt nya räknesätt att finna den som är högst upp i näringskedjan är en gizmo som ser till att vi når till alla våra kapitalvaror utan att för den delen mista ett enda gram underhuds fett. Fjärrkontrollen, den som har mest fjärrkontroller när han dör vinner! Det måste vara på det sättet..... Men likväl så har jag målat in mig i ett hörn, jag kan ju inte sitta still!! Och till lika verkat tjommen som skrivit det där tjocka dokumentet haft koll på vad som skulle hända med mänskligheten, han har säkert en fet aktieportfölj i någon stor restaurang kedja. Man kan inte påstå att man blir snabb av snabbmat och fjärrkontroller, snarare saktmodig!


Höstromantik

Vilka fantastiska dagar som vi ser komma och gå. Vilka underbara kvällar som vi sent ska glömma kommit och gått. Att mörkret gör någonting med en vuxen man, att regnet och den första snön kan ge en människa sådana lustar. Köttets lust är någonting som ingen kan stå emot hur länge som helst. Att man blir syndfull till råge är någonting som är oundvikligt. Att få frossa och känna doften av kärlek i hemmet är någonting som hör hösten till. Om jag nu kommer att ta skada av dessa övningar är nog oundvikligt och ohjälpligt. Att få tillreda och frossa i höstens Älg-köttsoppa är nog det närmaste sex man kan komma med kläderna på!                                                                                                                                                                                                                           image11

Finland

Jag brukar inte kommentera dagspress och vad som händer ute i världen på grund av att det känns populistiskt och att det skrivs så mycket ändå av sakkunniga journalister i aktuella händelser. Men nu ska jag bryta denna trend och vana för den vansinniga skjutning som skett i vårt kära grannland i öst. Jag har reagerat över dom fruktansvärda skildringarna av vansinnes dådet som ändå inte kan få oss att förstå känslan som nu finns hos offren och dom överlevande anhöriga. Både till dom utsatta och gärningsmannens nära och kära. Hur kunde detta ske och hur kan det i framtiden stävjas? Det är en fråga som ställs överallt i alla medier och folkhemmen runt norden. En syndabock måste hittas, någon eller någonting som får ställas ut och får stå för skammen. Vapen skola föräldrar mobbades skolkamrater är några som har eller kommer att granskas. Skulden är inte klargjord mer än till att det var en förvirrad grabb med ett vapen som gjorde detta illdåd för att sedan ta sitt eget liv då han säkert fann sin skuld mitt i detta hämndbegär. Men vad som orsakade och ledde till dessa handlingar är inte någonting annat än ren och skär sinnessjukdom. Annat kommer inte någon att finna, Det som kan förhindra att dessa händelser sker är blott en sak, en radikal och nödvändig handling! Våra folkhem bör och borde läggas in på tvångsvård hos en väldigt duktig psykolog för det är där roten till att man utan utan upptäckt kan få motivation till detta. Där och endast där kan man bli upptäckt när man planerar och är på väg att genomföra någonting som hände på skolan i Finland. Men utan ett friskt hem och utan en miljö där man kan skapa en kärnfamilj där man respekterar och ger varandra den kärleken och ömhet som krävs för att komma ut i världen som en sund världsmedborgare så kommer detta att upprepas. Det som har hänt är en spegling på hur kärnfamiljen i stort mår och hur den har fallit sönder under trycket av vår egoism och dröm om självförverkligande. Kallhamrad egoism är det som i stort är vårt förfall och så kommer det att sluta om vi inte inser att förutsättningslös kärlek och mänsklig värme är den medicin som måste injiceras i människors medvetande för att vi åter ska finna sundhet. Jag lider med er i Finland.

Handling och konsekvens

Jag klev upp en morgon denna vecka och åt frukost i god ro innan jag skulle kliva ut i min fossilbränslebrännande farkost och åka till min arbetsplats. Jag tog i min ficka en frukt för att bättra på min frukost efter vägen. När jag klivit ut ur bilen och börjat min vandring igenom den nästan helt döda industrimiljön som jag omgavs av så blev jag påmind om min frukt av min fortfarande knorrande mage. På gott humör så åt jag min frukt bara för att kasta skelettet av detta i en kämpandes gräs och ris oas som kämpade en ojämn kamp inne i denna fruktansvärt nedsmutsade miljö. Glatt nynnandes så gick jag vidare till mitt jobb.........

  

  

  

  

Några av våra vardagliga och andefattiga handlingar får ofta konsekvenser som vi sällan eller aldrig får reda på. Jag påstår att alla våra handlingar hur små och obetydliga dom än är har konsekvenser. Precis som mina vänner hemmavid skrattande påstår: Det du säger och gör inte bara kan utan kommer att användas emot dig.... Förr eller senare. Det vill säga energi är evig! Den handlingen eller rörelsen som du avslutar i detta nu överförs till någonting annat och får en annan form. Ibland som undertecknad fått erfara kan det komma som en sur eftersmak likt en bakfylla eller bara som en blåsvart nagel när man slagit på den.
..........När jag gick hem så var jag vid ändå bättre humör. Stillsamt promenerandes genom det surrealistiska landskapet som ett stålverk erbjuder så fick jag ett märkligt skådespel. Tvåhundra meter framför mig så står en man och busvisslar allt det han levandes orkar i riktning emot den gräs och ris oas som jag tidigare kastat mina fruktrester. Detta märkliga skådespel fortsätter ett litet tag tills mannen som är iförd blåställ och hjälm enligt järnverksstandarden verkar ha tagit ut sig helt med dessa till det otränade ögat absurda övningarna. För det tränade ögat så vet dom flesta att en hare stannar till vid en busvissling och för den invigde för området vet att det kryllar av hare där likt kackerlackor i ett indiskt hotellrum. Varför dom finns där vet jag inte men att det just då satt en hare i detta snår var nog mest för att frottera sig i dom fruktrester denne funnit. Allt detta har skett för mina dåliga frukostvanor. Att den man som busvisslat kanske utsatt sitt hjärta extrem påfrestning och kanske därigenom får en hjärtattack någon gång i framtiden kan inte heller uteslutas om man fortsätter denna tankegång.


RSS 2.0